Wiltshire Horn

De Wiltshire Horn is een schapenras dat oorspronkelijk uit het graafschap Wiltshire (Engeland) komt. Het is een zelfredzaam ras dat nog dicht bij de natuur staat, dat betekent dat onze schapen bijna jaarrond op de weilanden lopen. Maar ook dat de ooien gemakkelijk aflammeren (vrijwel zonder hulp) en goede moedereigenschappen bezitten. De rammen hebben mooie, gedraaide hoorns en de ooien hebben kleinere, elegant gevormde hoorns. Daarnaast hebben ze korte wol wat het hele jaar groeit en wat ze vanzelf ruien in het voorjaar. Veel vogels gebruiken de wolharen voor het bouwen van hun nestjes. De Wiltshire Horn hoeft dus niet geschoren te worden waardoor je weinig werk hebt met dit ras. Ook hebben ze daardoor geen last van myiasis (huidmaden). Ze hebben een rustig karakter, maar zijn wel alert en beschermen hun lammeren goed.

In 1996 is Kars zijn vader begonnen met het houden van Wiltshire Horn schapen. Kars heeft daar van kleins af aan veel van meegekregen, is zich daar al vroeg mee gaan bemoeien en heeft dat van zijn vader overgenomen. Daarmee zijn wij één van de fokkers die zich al het langst bezig houden met het fokken van Wiltshire Horn schapen.

Lammeren

Wij hebben regelmatig verschillende lammeren, ooien en rammen te koop voor de fokkerij. Daarnaast worden er ook lammeren geslacht voor de vleesverkoop.

Onze schapen worden gefokt binnen het stamboek van de VSS (Vereniging van Speciale Schapenrassen). Onze schapen zijn daarnaast Zwoegervrij.

Interesse in het Wiltshire Horn schaap?

Neem telefonisch contact op met Kars, tel: 06-43906434